Turist - popotnik
Moderator: Vse
Re: Turist - popotnik
So pa seveda plusi lastne režije, to ve (zase) še najbolj tisti sam.
Lahko je veliko več (predvsem nepredvidenih) zapletov (v lastni režiji).
(Drži, tudi v tem je lahko čar.)
(Drži, tudi v tem je lahko čar.)
Vsi smo videli (že skoraj) vse; in "gugl" vse ve (razen tega, kar pač ne).
Usluge popotnikom
Lahko si izprosiš brezplačno nočitev.
In prihraniš toliko ("deset") denarjev.
A nočitev nekako terja posledico:
Že to, da se prilagodiš urniku domačina.
Nočitev pomeni čez noč, preostali dan pa ...?
Lahko si izprosiš brezplačno nočitev.
In prihraniš toliko ("deset") denarjev.
A nočitev nekako terja posledico:
Že to, da se prilagodiš urniku domačina.
Nočitev pomeni čez noč, preostali dan pa ...?
Usluge popotnikom
Brezplačen prevoz, štop: super, kajne.
A "plačilo" tako za nočitev kot prevoz lahko da je, da pustiš v zameno osebni kontakt: telefon, epošto ...
Morda vnaprej prekalkuliraj takšne situacije.
Brezplačen prevoz, štop: super, kajne.
A "plačilo" tako za nočitev kot prevoz lahko da je, da pustiš v zameno osebni kontakt: telefon, epošto ...
Morda vnaprej prekalkuliraj takšne situacije.
Usluge popotnikom
Dajo ti brezplačen obrok, pijačo.
Zakaj že (ko pa si potujoča denarnica)?
Dajo ti brezplačen obrok, pijačo.
Zakaj že (ko pa si potujoča denarnica)?
Zvone Šeruga: Jaz odhajam v Afriko s skupinami, ki jim zaračunam, služim s tem, da jih vozim po vaseh.
"S tem, ko pridemo k ljudem v vasi v Afriki, jim plačujem za kamele, za hrano, za prenočišče. Pokušal sem izračunati, koliko denarja je z mojimi ljudmi prišlo do teh ljudi v 25 letih, blizu dveh milijonov evrov." (Vir: 14)
"S tem, ko pridemo k ljudem v vasi v Afriki, jim plačujem za kamele, za hrano, za prenočišče. Pokušal sem izračunati, koliko denarja je z mojimi ljudmi prišlo do teh ljudi v 25 letih, blizu dveh milijonov evrov." (Vir: 14)
Zvone Šeruga: Pomembno se mi zdi, da so morali domorodci za ta denar nekaj narediti, ne samo iztegovati rok za miloščino ali prositi za humanitarno pomoč. Nekaj so mi morali dati in za to sem pošteno plačal. In zaradi tega verjamem, da sem za Afriko naredil veliko. V finančnem smislu sem Afriki in Aziji prinesel več denarja kot Tomo Križnar. Ampak tega ne delam iz humanitarnih razlogov. (Vir: 14)
Zvone Šeruga: "Turizem vdira v življenje plemen, turisti jih kvarimo. A turisti smo zadnji v lestvici ljudi, ki jih kvarijo, začelo se je pred stoletjem in več z misijonarji, za njimi so prihajali trgovci, nova oblast z osamosvojitvijo Afrike pred več kot pol stoletja, prišle so šole, policijske postaje, zdaj prihajajo telefoni, televizija, tukaj so šele turisti, ki smo prišli, ko so bile do njih speljane ceste, bili smo prepozni, da bi jih res lahko pokvarili." (Vir: 14)
M. Molk: "Zanimajo me ljudje, kako se preživljajo, kako in kje živijo, kakšna so jutra, kdaj hodijo spat, ob kakšni svetlobi, s kakšnimi »lampami«, so to sveče, so petrolejke, kaj jedo, kako se morajo naprezati za preživetje ... vznemirjajo me skrajnosti ..." (Vir: 14)